23948sdkhjf

PolyOne i förvärvssamtal med Clariant

PolyOne Corp har inlett samtal med Clariant om förvärv av dess masterbatchenhet, rapporterar Bloomberg News. Enligt Bloomergs källa vill Clariant ha cirka 1,5 miljarder dollar för verksamheten.  

Varken Clariants eller PolyOnes talespersoner vill dock kommentera den information som läckt ut till Bloomberg. Det finns "ingen säkerhet" om att förhandlingarna kommer att leda till en överenskommelse, enligt rapporten. 

Clariant har tidigare samtalat med Sabic om att bilda ett gemensamt samriskbolag kring Clariants additiv- och masterbatchverksamhet med Sabics konstruktionsplastverksamhet, men dessa samtal avslutades i juli tidigare i år. Och affärsidén avbröts. 

Vid den tidpunkten meddelande de båda aktörerna att planerna för joint venture hade skjutits upp på grund av "nuvarande marknadsförhållanden" och skulle kunna plockas upp i ett senare skede med annat fokus. 

Men enligt uppgift så meddelade Clariants finanschef, Patrick Jany, till analytiker redan den 25 juli att Clariant skulle komma att sälja hela sin masterbatch-verksamhet istället för att inkludera den i ett samriskbolag med Sabic.  

Källa: Bloomberg News

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.688