23948sdkhjf

Personal vid AnVa varslad om uppsägning

AnVa Components i Kalix har varslat 15 av företagets totat 79 anställda, om uppsägning. Företaget är leverantör framförallt till tung fordonsindustri. Det är även Components systerbolag, AnVa Polytech som också levererar mot fordonsindustrin i form av produkter i gummi, TPE och silikon. 

Plastforum har pratat med Mathias Larsson, vd för AnVa Polytech sedan den 1 oktober i år. 

-Vi känner också av en nedgång men inte lika drastisk. Vi har haft visstidsanställda och kunnat justera vår personalstyrka den vägen istället, säger Mathias Larsson. Vi har inte lagt något varsel, och är heller inte lika drabbade. 

Plastforum besökte AnVa Polytech i november i fjol. Då sa företagets dåvarande vd Bo Norlin att fordonsindustrin var i dominans bland bolagets kunder men att det även tillverkar komponenter åt exempelvis trädgårdsmaskins- och armaturtillverkare. 

Läs artikeln:

Systerbolaget AnVa Components däremot arbetar i än större utsträckning mot fordonsindustrin. 

Per Hedberg, vd för Components säger till Norrbottens Kuriren att “Vi är underleverantör till fordonsindustrin och vi påverkas som alla andra av att vi står inför en lågkonjunktur. Våra kunder drar ned sina prognoser och då måste vi göra det samma”.  

De fackliga förhandlingarna vid AnVa Components är inledda men ingenting är ännu klart.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095