23948sdkhjf

Förenad satsning för ökad tillväxt

Ulf Nicklasson har anställts som vd för Emballator Plastics and Innovation AB. Samtidigt har man anställt Johan Andersson som affärsutvecklare. Nicklasson såväl som Andersson tillträdde sina tjänster i augusti, tidigare i år. 

Tillsammans ska de båda leda arbetet med att hitta synergier mellan Herencos företag inom polymerindustrin. Syftet är att förena företagens olika styrkor i en gemensam satsning och få bolagen att växa på marknaden. 

Emballatorkoncernen utgörs av fem bolag (Lagan Plast, Växjö Plast, Mellerud Plast, Tectubes och Lifestyle) tillsammans omsätter dessa drygt en miljard kronor. 

-Vi ser att det finns en potential att utveckla våra bolag på flera områden genom ett ökat samarbete. Det handlar exempelvis om innovation, råvaruinköp och kundutveckling, säger Thomas Bergdahl, vd för Herenco AB. 

De fem bolagen har ett brett sortiment med många produkter av plast, vilka de fem bolagen tagit fram var för sig. Nu ska flera nya förpackningslösningar och kunderbjudande tas fram gemensamt. Det kommer att ske utifrån ett miljö- och hållbarhetstänk. 

-Vi vill genom samarbetet arbeta snabbare och mer strukturerat i vår innovationsprocess. Det kan vi göra genom att ta vara på den kunskap och erfarenhet som finns på varje enskilt bolag, säger han. 

Med en ökad innovationsgrad samtidigt som den befintliga produktportföljen ska vårdas, är målsättningen att gruppen ska växa utanför sina nuvarande marknader. 

Källa: Herenco AB

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.157