23948sdkhjf

K 2019: EOS lanserar ny AM-teknik

EOS, leverantör av teknologi inom industriell 3D-printing med metaller och polymerer, visar upp sitt sortiment av produkter och lösningar. I montern presenterar EOS sin nya LaserProFusion-teknik, en process för polymerbaserad additiv tillverkning.

Tekniken är specifikt utformad för att ge maximal produktivitet med tonvikt på hög kvalitet, och är idealisk för att möta massproduktionens behov. Tekniken möjliggör verktygsfri formsprutning och kan även användas för att ersätta formsprutning inom flera användningsområden. Det gör industriell 3D-printing till ett attraktivt alternativ för helt nya applikationer.  

– Inom traditionell formsprutning står tillverkningen av ett verktyg för en betydande del av kostnaderna. Det är bara ekonomiskt hållbart för produktion av flera tusen enheter eller fler. Med LaserProFusion-teknologin behövs inte längre något verktyg. Både enkla och komplexa komponenter kan nu tillverkas utan verktyg och digital komponentdata gör specialanpassad masstillverkning möjlig, säger Tim Rütterman, vice vd för polymersystem och material på EOS.  

På grund av allt kortare produktcykler samt ett ökande behov av skräddarsydda lösningar, är EOS polymerteknologi ett alternativt val för serietillverkning av små till medelstora partier. Tack vare den verktygsfria tillverkningen och den tid som sparas i produktutvecklingen kan LaserProFusion-tekniken sänka produktionskostnaderna med upp till 20 procent. 

Hall 4, Monter C25
 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094