23948sdkhjf

Oron ökar för konjunkturnedgång

Svenska underleverantörer upplever att högkonjunkturen snart är över. När Svensk Industriförening, Sinf, presenterar sin underleverantörsbarometer för andra kvartalet har oron för en stundande konjunktursvacka krupit allt närmare jämfört med motsvarande period i fjol. 

Den allmänna uppfattningen bland underleverantörerna är att vi är på väg ut ur högkonjunkturen. En fjärdedel av företagen tror att högkonjunkturen viker inom sex månader och sex av tio företag tror att högkonjunkturen viker inom ett år. 

- Vi kan se att omsättnings- och orderingångsförändringen fortsatt ligger högt men att ökningen avtar. Problemet med tillgången på utbildad arbetskraft ligger också kvar och just nu är det drygt hälften av företagen som anser att de har problem att hitta utbildad personal, säger Sanna Arnfjorden Wadström, vd för Svensk Industriförening Sinf. 

Sinfs Underleverantörsbarometer görs kvartalsvis bland mindre och medelstora underleverantörer. I enkäten mäter Sinf stämningen bland  medlemsföretagenSinf har cirka 1 200 medlemsföretag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093