23948sdkhjf

Skumtillverkaren i konkurs

Skumproducerande företaget K. Balling-Engelsen A/S i Danmark lämnade i slutet av augusti in en ansökan om konkurs. Bolaget tillverkar och levererar skum till madrasser och andra möbler, liksom teknisk skum för ljud- och värmeisolering. 

Anledningen till konkursen är att företaget inte kunnat betala lön till företagets cirka 30 anställda, skriver Lolland-Falsters Folketidende. 

En konkursförvaltare har inlett arbetet med att undersöka om någon skulle vara intresserad av att ta över driften av företaget och dess anställda. 

- En av de första sakerna vi har gjort är att kontakta några av de parter som vi tror skulle ha intresse av att främja affärsverksamheten helt eller delvis. Vi har fått positiva indikationer om detta, men om vi lyckas eller inte är för tidigt att uttala sig om ännu, säger konkursförvaltare Anders Hauge Gløde, som inte vill kommentera vem intressenten är.  

De 30 anställda är delvis anställda på fabriken i Maribos och delvis i snickerifabriken Madrasas, vilka ägs av K. Balling-Engelsen

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093