23948sdkhjf

K 2019: Additiv tillverkning för framtiden

DSM satsar i år på att visa additiv tillverkning i större skala. Bolaget arbetar med en rad olika tekniker, exempelvis FFF och SLS 

Läs också: Samarbete kring stora 3D-utskrifter

-Tidigare har additiv tillverkning varit en teknik för att producera prototyper eller verktyg men vi närmar oss massproducerade produkter. Det kommer också bli viktigt för reservdelsmarknaden, säger Harold van Melick chef för forskning och utveckling inom affärsområde additiv tillverkning. 

Bolaget kommer inte att lansera några nya material på mässan däremot nyutvecklade applikationer med befintliga material som till exempel Akulon Repurposed som är tillverkat av återvunna polyamidgarn och som nu ska användas för att göra delar till surfbrädor.  

Ett användningsområde som enligt DSM kommer att bli allt viktigare i takt med att antalet elbilar ökar är material som skyddar mot elektromagnetisk strålning. Batterierna i elbilar alstrar kraftiga magnetfält. Helst ska materialen också kunna leda bort värme och i montern presenteras det utbud som bolaget erbjuder inom denna sektor, bland annat olika modifierade PA46. 

De höga spänningar som används i elbilar ökar också risken för bränder vilket gör att bolaget satsat mycket på att ta fram olika flamsäkra material som nu ska visas i nya applikationer.

Hall 6, Monter B11 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125