23948sdkhjf

Stötdämpare för industriella maskiner

Hydrauliska stötdämpare används vanligtvis i fordon, men de används alltmer på produktionslinjer över hela världen.

Företagen strävar efter att öka produktiviteten genom att använda maskiner med högre hastigheter. Det resulterar i ökat buller, maskinskador och mer vibration. Det är här stötdämparna kommer in.

De ger kontrollerad, förutsägbar retardation genom att omvandla rörelseenergi till värmeenergi. Den rörelse som appliceras på kolven i en hydraulisk stötdämpare trycker på hydraulvätskan och tvingar den att strömma genom smala öppningar. Det gör att vätskan värms upp.

Denna värmeenergi överförs till cylinderkroppen och släpps ut till omgivningen. För extra hjälp väljer vissa produktionslinjer att luftkyla absorberaren.

Enligt Norelem, som säljer stötdämpare, har industriella stötdämpare många fördelar för användarna. Den tydligaste fördelen är att de minskar stötar och vibrationer till maskiner. Maskinskador minskar, nedtiden minskar och underhållskostnaderna sjunker - vilket ökar maskinens livslängd.

Ett resultat av detta är att maskinerna kan manövreras med högre hastigheter eftersom dessa dämpare kontrollerar eller försiktigt bromsar rörliga föremål. Produktionshastigheten kan ökas utan att man behöver oroa sig för att behöva byta maskinen tidigare än normalt.

För personer som arbetar kring maskiner är stötdämpare välkomna komponenter för deras hälsa och välmående. Skadliga biverkningar av att arbeta runt industrimaskiner såsom låter högt och vibrerar minskar.

Sammantaget blir dessa maskiner mer värdefulla på grund av deras längre livslängd, lägre underhållskostnader och säkrare drift - vilket ger företagen konkurrensfördelar och högre produktivitet.

Att välja rätt stötdämpare för en produktionslinje är avgörande. Norelems industriella hydrauliska stötdämpare har ett integrerat fixerat stopp och dämpstyrkan kan justeras så att maskinoperatörerna kan anpassa inställningen till det aktuella arbetet. De är tillverkade i rostfritt stål med kollisionshuvud i stål och plast.

Det som är särskilt användbart hos Norelems stötdämpare är att utrustningen kan köras några gånger efter installation och justerskruven roteras tills optimal bromsning uppnås.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078