23948sdkhjf

K 2019: Slåss mot bakterier

Ascend har tagit fram en antibakteriell polymer för tillverkning av textiler till sportkläder eller kläder för sjukvård. Polymeren bygger inte på tillsats av silver eller någon speciell ytbehandling utan är en förändring i strukturen i plasten. 

-Vi tror att det kommer att bli en stor succé, säger Scott Rook, vice vd för Ascends kommersiella division. 

Företaget tillverkar redan idag PA66 som fiber och kompound, men på plats visas en ny typ av nanofiber tillverkad via en ny process. Materialet kan användas inom filtrering eller för att göra tyg vattenavvisande 

Bolaget tror att användningen av PA66 kommer att öka de närmsta åren bland annat på grund av större behov i samband med tillverkning av elbilar, där materialet kan användas i batterihöljen eller elektriska kopplingar. De har även sett en hög efterfrågan senaste året, en efterfrågan som varken de eller konkurrenterna kunnat möta fullt ut. För att möta behovet framöver utökar de nu sin kapacitet för att tillverka ADN som är råvara bland annat för PA66.  

I montern lanserar de även polyamider som tål riktigt höga temperaturer vilket kan vara lämpligt för elbilar där trenden är att det går mot högre spänning vilket också ger upphov till högre temperatur. Elbilar kommer även att ställa krav på bättre brandskydd än idag och därför lanserar Ascend även ett utökat sortiment av sina flamskyddade material inom gruppen Vydyne PA66.

Hall 6, Monter A07 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188