23948sdkhjf

K 2019: Nya rön från IKV och RWTH

The Institute for Plastics Processing (IKV) in Industry och RWTH Aachen University presenterar tre forskningsprojekt: Digitalisering inom formsprutning, additiv tillverkning och plasmabeläggning för särskilt små delar.  

För formsprutningsprojektet kommer man att hålla en praktisk demonstration av digitaliseringen och optimeringen av produktionsprocessen under förhållanden som liknar de som upplevs i industrin. I samarbete med tretton industripartners kommer IKV, med hjälp av en formsprutningsmaskin demonstrera en produktionsprocess som syftar till att förkorta installationsprocessen genom användning av artificiell intelligens.  

Projektet additiv tillverkning, involverar strukturer som representerar den inre konstruktionen av en komponent vilken till stor del bestämmer komponentens mekaniska egenskaper. Projektet fokuserar på utveckling av ett mjukvaruprogram för design av 3D-strukturer som passar utläggningsvägen. De olika potentiella tillämpningarna av de nya 3D-infyllningsstrukturerna och resultaten av simuleringar av olika 2.5D- och 3D-strukturerna visas. 

Ett team av forskare visar en modulär, mycket skalbar plasmaenhet för inre beläggning av små ihåliga artiklar, som medicinska sprutor. I montern kommer forskarna att live, visa automatisk beläggning av plastsprutor inklusive hantering av prover. <Booth> Hall 14, Monter C16 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.401