23948sdkhjf

MBA växer i Europa genom förvärv

Nordamerikanska plaståtervinningsspecialisten MBA Polymers Inc. utökar sin närvaro i Europa. Företaget har förvärvat en återvinningsanläggning för avfall från elektrisk och elektronisk utrustning (WEEE) i Mauna, Tyskland. 

Det förvärvade bolaget kommer att drivas av MBA Polymers dotterbolag MBA Polymers Germany, vilket det amerikanska ägarföretaget förvärvade i juli tidigare i år. Det tyska bolaget har i dagsläget ett 20-tal anställda.  

Den nya anläggningen är MBA:s femte återvinningsanläggning globalt. Målsättningen är att anläggningen ska tas i bruk i januari 2020 och processa 17 500 ton WEEE i årligen. 

Med en yta på 16 000 kvadratmeter, varav 5 500 kvadratmeter kommer att avsättas för produktion, kommer den "högteknologiska anläggningen" att utvinna återvunnen som ABS, HIPS, PP och PC/ABS från WEEE. Materialet kommer därefter att separeras ytterligare och bearbetas till högkvalitativ plast med hjälp av “komplexa och egenutvecklade processer." 

Den nya anläggningen kommer enligt MBA, att utnyttja de växande mängder av WEEE i Tyskland och Europa, med syfte att möta den globala efterfrågan på återvunnen plast. 

MBA Polymers säger vidare i ett pressmeddelande att företaget syftar till att ytterligare utöka sin produktionsverksamhet i Tyskland. 

Bolaget grundades i Kalifornien 1997 av Michael Biddle. Det är specialiserat på återvinning av avfall från elektrisk och elektronisk utrustning samt och fragmenteringsrester från skrotade bilar.  

Företaget har utvecklat patenterade tekniker där inmatningsmaterialet separeras och bearbetas till högkvalitativ plast. 

Sammantaget med den nya anläggningen i Tyskland har MBA Polymers fem återvinningsanläggningar med en total bearbetningskapacitet på 170 000 årston, varav över 130 000 ton finns i Europa.

Källa: MBA Polymers

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109