23948sdkhjf

PolyOne avyttrar PP&S-enheten

Investmentbolaget SK Capital Partners har förvärvat PolyOnes affärsenhet Performance Products & Solutions (PP&S) för 775 miljoner dollar (cirka 8 miljarder SEK) kontant. Den förvärvade enheten tillverkar bland annat PVC-föreningar och olika polypropenbaserade kompound. 

Det avyttrade affärsområdet omsatte nästan 700 miljoner dollar förra året, vilket motsvarar cirka 20 procent av den totala försäljningen för Ohio-baserade PolyOne. 

Det New York-baserade investmentbolaget har kommit att bli en viktig aktör inom plastadditivsektorn efter förvärvet av Chemtura 2013 och av SI Group förra året. SK har drivit Chemtura-verksamheten under namnet Addivant. Det kombinerade additivföretaget har fungerat som SI Group. 

I ett nyhetsmeddelande säger Robert Patterson, vd för PolyOne, att PolyOne sålt affärsområdet för att ge större flexibilitet att kunna påskynda sin tillväxtstrategi för specialprodukter, och att affären därför är i bästa intresse för kunder, anställda och aktieägare. 

Patterson säger även att PolyOne nu kommer att kunna förfina sitt fokus på att investera i och ge tillväxt för företagets tre återstående segment: Specialutvecklade konstruktionsmaterial, färg, tillsatser & tryckfärg, samt distribution.

Källa: PolyOne

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109