23948sdkhjf

Återvinningsbart - nyckelargument för PP-förpackningsindustrin

Marknaden påverkas till stora delar av orosmoln gällande hållbarhet.

Den globala försäljningen av förpackningsfilmer av polypropen landade på 11,3 miljoner ton under 2018, och kommer med all sannolikhet att växa med sex procent årligen fram till 2029, enligt en ny forskning från Future Market Insights. 

Eftersom marknaden till stora delar påverkas av orosmoln gällande hållbart, ser den flexibla förpackningsindustrin en enastående tillväxt i efterfrågan, skriver författarna till rapporten. 

Konsumenternas tendens att köpa återvinningsbara produkter, i kombination med exceptionell styrka och hållbarhet, kommer att fortsätta att ge en ökad försäljning av förpackningsfilmer av polypropen under det kommande decenniet, konstaterar studien. 

-Eftersom flexibla förpackning fortsätter att stå i rampljuset är det mycket troligt att en mängd möjligheter kommer att skapas för de viktigaste marknadsaktörerna inom en snar framtid, skriver analytikerna. 

Enligt rapporten kommer slutanvändarna sannolikt att fortsätta att "markant föredra" filmer med tjocklek i intervallet 18 till 50 mikron, vars globala försäljning kommer att uppgå till 5,1 miljoner ton i år. 

Efterfrågan på filmer med en tjocklek på mellan 51 och 80 mikron beräknas också öka fram tills 2029, eftersom slutanvändare söker användarvänliga format som är mindre sårbara för yttre skador. 

Försäljningen av förpackningsfilmer, av BOPP-typ, som erbjuder fuktbeständighet och barriäregenskaper, har och kommer att öka kraftigt, menar rapportens författare.  

Medan klara filmer uppenbarligen sticker ut i termer av att vara de mest "eftertraktade" filmtyperna, fann studien att slutanvändare utvecklar en modenyck" för metalliserade filmer som ska hjälpa dem att skapa positiva visuella signaler för sina varumärken. 

Forskarna tror att mat- och dryckesförpackningar är det segment som även fortsättningsvis kommer att driva efterfrågan på PP-förpackningsfilm, eftersom materialet erbjuder hög kemisk resistens, låg lukt och är väldigt inert. 

Enligt studien kommer marknadsaktörerna i östra Asien att knipa marknadsandelar genom rejält ökade investeringar i regionen. 

Regionala industriella ekosystem som livsmedeldrycker och farma, samt den växande medelklassbefolkningen och urbanisering i östra Asien, kommer att bidra till tillväxten av efterfrågan på PP-förpackningar i regionen. 

Studien antar även att nyckelaktörer på marknaden kommer att fortsätta att rida på den globala hållbarhetsgen genom att inkludera "gröna" erbjudanden i sina befintliga portföljer.

Källa: Plastics News, Future Market Insights

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.847