23948sdkhjf

Samarbete kring nya polymerlösningar

Basf och ryska petrokemiföretaget Sibur har inlett ett samarbete där aktörerna tillsammans vill utveckla nya innovativa polymerlösningar. Utvecklingssamarbetet kommer att äga rum vid Siburs forsknings- och utvecklingscenterPolyLab,  i Moskva, Ryssland.  

De båda aktörerna kommer att arbeta tillsammans för att utnyttja den digitala teknologin inom produktion och FoU och för att utveckla ett innovativt sortiment av polymerer baserat på de plastadditiv som förmedlas av Basf.  

Tillsammans planerar de också att gemensamt utveckla nya högpresterande tillsatslösningar, med fokus på mycket krävande konverteringsvillkor för polymerer, specifikt med inriktning på långsiktigt hållbara produkter.  

PolyLab kommer att främja användningen av återvunna material och applicering av polymerer i cirkulär ekonomi. För detta ändamål kommer prover av nya PE- och PP-kvaliteter att transformeras vid centrumets pilotproduktionslinjer till rör, medicintekniska produkter, filmer, livsmedelsförpackningar, kapslar och andra produkter.  

Källa: BASF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11