23948sdkhjf

CFRTP-kompositer tillväxtområde för Covestro

Nya tejplinjer och hybridsprutmaskiner för forskning och utveckling är på plats vid Covestros laboratorium i Leverkusen, Tyskland. Företaget stärker därmed sin position ytterligare genom den utökade kapaciteten inom området kontinuerliga fiberförstärkta termoplastkompositer (CFRTP). 

Bolagets produktflora av CFRTP-kompositerMaezioär baserade på kontinuerliga kolfibrer impregnerade med termoplast som polykarbonater. Vid den nya tejplinjen ska Covestro utveckla nya produkter med olika fiber- och hartskombinationer, vilka sedan kommer att skalas upp, produceras vid företagets CFRTP-anläggning i Markt Bibart, Tyskland, för framtida kommersialisering.  

En av flera produkter som är under utveckling är en termoplastisk polyuretanbaserad CFRTP, som har utmärkta kemiska resistensegenskaper och överlägsen flexibilitet i ett brett temperaturområde. Enligt Covestro så finns det en stark efterfrågan särskilt från skor- och sportutrustningsindustrin  en så stark och mångsidig produkt. 

Den nya hybridsprutmaskinen ska användas för vidareutveckling av komplexa, tredimensionella kompositdelar för att supporta applikationsutveckling inom olika branscher.

En hybrid formsprutningsmaskin kombinerar varmformning av halvfärdiga kompositdelar med in-mold formsprutning - en helautomatiserad process i ett steg som reducerar cykeltider och förbättrad produktivitet för massproducerade kompositdelar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143