23948sdkhjf

Pressträff inför K 2019

I förra veckan arrangerades flera konferenser för den internationella journalistkåren, inför höstens mässa K 2019. Ett av dessa hölls i Antwerpen, Belgien. Plastforums svenska och norska redaktion var på plats. 

Ineos Styrolutions, Clariant, Perstorp, SabicEdmireAscend och Songwon – presenterade några av de nyheter som kommer att lanseras på mässan i oktober. Genomgående pratade samtliga företag om hållbarhet, miljö och klimatförändringar. Det är uppenbart att detta är något som upptar branschen. 

Matförpackningar är en stor utmaning för industrin, eftersom plasten som används regleras av strikta lagar och förordningar - både i varje land men också från internationella organisationer som EU. Ändå arbetar flera av aktörerna med att utveckla plastmaterial som är ännu mer hållbara inom detta segment. 

Ett annat område som upptar industrin, är plast i haven. Hur man inte bara producerar mer miljövänligt utan också gör plastförbrukningen lägre, produkter som är mindre miljöskadliga och inte minst hur man kan öka livslängden och återvinningen av plasten. Dessa var några av de viktigaste frågorna som diskuterades under presskonferensen i Belgien. 

- I detta sammanhang är samarbeten helt avgörande. Vi går därför ut och bjuder in partners att samarbeta med oss kring utvecklingen av hållbara plastprodukter. Vi har lanserat Ecotain, som det nu finns mer än 200 olika produkter av, och som vi vill utveckla vidare tillsammans med partners, sa hållbarhetschefen på Clariant, Lynette Chung.  

Hon betonade att företaget hon jobbar för är djupt engagerad i att plastproduktionen i framtiden måste vara mer hållbar, och att Clariant vill delta i detta arbete. 

Ineos Solutions avslöjade att de som globala styrenleverantör har ett starkt fokus på cirkulär ekonomi och att de kommer att lansera ett nytt sätt att producera styren på i framtiden. 

Perstorp lanserar sin Pevalen Pro, som är en vidareutveckling av Pevalen, vilken har presenterats tidigare. Pevalen är en ftalatfri mjukgörare och ett miljövänligt alternativ.

Källa: plastforum.no

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157