23948sdkhjf

Cory säger ja till plastskatt i England

En av Storbritanniens större aktörer inom återvinning och energiåtervinning, Cory Riverside Energy, välkomnar den brittiska regeringens offentliggörande av samråd kring avfallssystemet.

Samrådet vill införa en plastskatt som syftar till att förhindra användningen av icke-återvinningsbara plastförpackningar, ändra på hur återvunnet material samlas in samt införa ett återbetalningssystem. 

Företaget är engagerade i återvinning och välkomnar alla ansträngningar för att öka återvinningsgraden över hela landet.  

-Vi bearbetar cirka 80 000 ton avfall per år i våra materialåtervinningsanläggningar och skulle vilja ta hand om mer, och ser hellre att plast återanvänds eller återvinns än blir till energi, säger Julian Walker, vd för Cory Riverside Energys.  

Walker anser även att inte allt avfall kan återvinnas och tycker därför att det är helt rätt att regeringen vidtar åtgärder som överensstämmer med principen om att "producenten betalar" för att ändra det.  

-Förpackningar måste skapas i enlighet med avfallshierarkin. Dessa samråd nu pågår är därför ett utmärkt tillfälle att ta det välbehövliga steget mot återvinning och plast och vi hoppas att regeringen inte anser att det är avfall, säger Walke

Källa: Europaticker

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093