23948sdkhjf

Ny MB reducerar friktionen vid filmprocessen

DuPont Transportation & Advanced Polymerer har lanserat en blåst polyetenfilm innehållande en ny masterbatch från Dow Corning

Läs också: Momentive stänger ner sin silikonråvarufabrik

MasterbatchenAMB-12235, innehåller ett antiblockmedel i kombination med ett nytt slipadditiv, som tillsammans förbättrar filmprocessen och säkerställer en jämn kvalitet, med en låg friktionskoefficient över tid, skriver DuPont i ett pressmeddelande. 

Masterbatchen bidrar även till att förhindra migrering på filmytan vilket kan påverka nedströmsoperationer positivt bland annat genom att filmen flyter på bättre utan risk för blockering i processen.  

Den är godkänd för kontakt med livsmedel i Europa, USA och Kina, och är det senaste tillskottet i DuPont:s portfölj av silikonbaserade lösningar som utökar egenskaper, förbättrar bearbetning och förstärker material, skriver företaget. 

Den förbättrade glidytan, vilken är stabil över tid och under höga temperaturer, möjliggör ökade produktionshastigheter, en oavbruten genomströmning och enhetlig filmkvalitet. Tester har även att filmens mekaniska egenskaper bibehålls.  

Den finjusterade formuleringen av masterbatchen frigör kunder från det tråkiga arbetet med att bestämma vilka individuella tillsatser som fungerar bra tillsammans och vid vilka belastningar.

Källa: Plastics Today

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.282