23948sdkhjf

Bygger ut kapaciteten globalt

Covestro utökar kapaciteten för coextruderad polykarbonatfilm.  Produktionsanläggningen i tyska Dormagen utökas, och bygget ska stå inflyttningsklart i slutet av 2020.

Med nya coextruderingslinjerna på plats, kommer Covestro då att kunna täcka den ökade efterfrågan på polykarbonatfilm, skriver företaget i ett pressmeddelande 

-Med denna kapacitetsutbyggnad stärker vi Dormagens fabriksplats som kompetenscenter för specialfilmer, säger Klaus Schäfer, Covestros styrelseledamot för produktion och teknik. Samtidigt satsar vi på ny teknik och applikationer.  

De nya produktionslinjerna, vilka ska införskaffas, är för produktion av flerskikts planfilm. Investeringen är en del av företagets globala kapacitetsutbyggnad, vars syfte är att möta den växande efterfrågan i alla regioner och stärka tillverkarens position på filmmarknaden.  

Den planerade investeringen, vilken nu påbörjats, är på mer än 100 miljoner euroVid sidan av investeringen i Dormagen ska ytterligare en produktionslinje byggas upp i Map Ta Phut Industrial Estate i Thailand. Även i Guangzhou, Kina, ska ny filmkapacitet byggas upp. Filmproduktion i South Deerfield, USA, har också utökats. 

Källa: Covestro

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08