23948sdkhjf

Stärker samarbetet med rysk aktör

Petrokemiföretaget Sibur har ingått avtal med det norska polymerinstitutet Norner, om ett produktutvecklings- och polymeråtervinningssamarbete vid Siburs PolyLab. 

Vid polymerlaboratoriet vill Sibur skapa innovativa produktlösningar för att driva polymerteknologin framåt. Ambitionen är att även ligga i framkant gällande återvinning av material och applikationer av polymerer i en cirkulär ekonomi.

Nu önskar företaget genomföra tester på nya PE- och PP-kvaliteter vilka ska konverteras av centrets pilotanläggning för produktion av rör, medicinska artiklar, filmer, matförpackningar, behållare och andra produkter. Detta kommer att ge en djupare inblick i polymerers möjligheter och dess inverkan på slutproduktens kvalitet och möjliggöra förbättrade material och en ökad produktionseffektivitet. 

Norner har lång erfarenhet av att såväl i praktiken som teorin syntetisera, modifiera och återanvända polymer så att dessa anpassas för slutanvändarnas behov.  

Att arbeta tillsammans med Sibur är inget nytt för Norner. Tillsammans har de båda aktörerna bedrivit flera projekt de senaste sju åren. 

- Plastindustrin anser att plast är en värdefull resurs som kan ge många fördelar till ett modernt samhälle och som kan bidra till en mer hållbar polymerindustri. Att investera i forskning och utveckling som vi nu gör med Sibur är det enda sättet att nå detta mål, säger Lars H Evensen, chef för affärsutvecklingen hos Norner.  

- Att arbeta tillsammans Norner tar vår polymerproduktion till en ny nivå och hjälper oss att ta fram svåra kvaliteter som uppfyller de högsta miljöstandarderna. Jag är helt säker på att vårt samarbete kommer att göra återvinningsmarknaden än bättre, säger Sergei Komyshan från Sibur.

Källa: plastforum.no

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063