23948sdkhjf

"Då blir formsprutning som teknik överflödig"

-Alla stora tillverkare av polymera material har material för additiv tillverkning idag. Varför? Jo, för att det är framtiden, sa Hugo da Silva, vice vd för affärsområdet Additiv Manufacturing vid DSM, i samband med konferensen FMTX 2019 i Malmö. 

Hugo da Silva pratade om DSM och materialtillverkarens möjligheter att bli en hållbar leverantör.  

-Funktionella prototyper och specialdetaljer i låga volymer är bara ett exempel på spännande områden där AM redan fått fotfäste och kommer att växa stort, sa han. 

Snabba reservdelar är ett annat. Reservdelar som inte behöver hålla i tio år. Bara några timmar för att klara situationen i ett akut läge. 

Den stora utmaningen, menar han, är att det ännu så länge inte finns så många material att tillgå. Men detta kommer att ändras. 

-Då och när allt blir digitalt, så kommer formsprutning som teknik inte att behövas länge, sa da Silva.   

Hugo da Silva lyfte fram nödvändigheten av partnerskap och ett hållbart tankesätt. 

-Materialföretag och printföretag måste börja samarbeta mer. Mjukvaran är också viktig och en nära kontakt med varumärkesägaren.  

Avslutningsvis så lyfte han fram branscher som han anser, ännu inte fullt ut förstått möjligheterna med additiv tillverkning. 

-Ljusindustrin producerar i regel färre än 100.000 komponenter per modell. 30 procent av dessa detaljer skulle kunna tillverkas genom 3d-utskrift, men det har den industrin inte förstått. Men det kommer, avslutade han. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126