23948sdkhjf

Extremt mjuk fotopolymer

DSM och polymerhartsleverantören Adaptive3D har inlett ett partnerskap. Samarbetet innebär att DSM ska producera, distribuera och sälja Adaptive3Ds senaste fotopolymer för additiv tillverkning, Soft ToughRubber, globalt.

Det nya materialet uppges vara lämpat för tillverkning av allt ifrån anatomiska medicinska modeller till bärbar elektronik eller konsumentprodukter som öronproppar. Materialet har en motsvarande känsla och mekanisk hållfasthet som silikongummi samt har en upplösning och ytfinish motsvarande den som fås med DLP-utskrifter (Digital Light Processing). 

-Bortsett från nya applikationer inom konsumentproduktsektorn och medicinska modeller, är vår nya fotopolymer ett material för tillverkare som söker hållbara alternativ bland annat eftersom DLP-utskrift använder ljus istället för värme att härda material, vilket leder till dramatiskt lägre energiförbrukning och lägre koldioxidavtryck, säger Walter Voit, grundare och vd för Adaptive3D Technologies.  

DSM och Adaptive3D har för avsikt att fortsätta samarbetet för utveckla nya applikationer och material. Fokus kommer att vara att utveckla material som möjliggör nästa generations mjuka, flexibla och elastiska lösningar.

Materialet lanserades vid konferensen Rapid+TCT i Detroit den 20 till 23 maj 2019. 

Källa: Adaptive3D Technologies

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095