23948sdkhjf

Välkomnar en stor och bred besökarskara

Den 8 och 9 maj är det dags. Då står mässarrangören Easyfairs redo att tillsammans med drygt 160 utställare och ett 40-tal föredragshållare, hälsa besökarna välkomna till Malmömässan och Plastteknik Nordic 2019.  

 

Charlotta Nordenfelt, projektledare för Plastteknik Nordic, ser med spänd förväntan fram emot att  lätta på låset och öppna portarna till mässan. 

Nytt för i år är att dagarna kommer att inledas med frukostseminarier klockan 08.45. Den 8 maj så är temat “Beställarkompetens - plastindustrins framtida utmaning?” och dag nummer två, så bjuder IKEM in till kunskapsföreläsning om plast.    

Sedan vi i förra utgåvan av Plastforum rapporterade om bokningsläget, så har listan av antalet utställare fyllts på. Minst 160 utställare kommer att finns på plats.  

Just mässan med alla dess utställare är självklart navet i Plastteknik Nordic, men parallellt så bjuds det i vanlig ordning även på ett späckat seminarieprogram. Bland annat så kommer Volvo Cars projektledare Tina Carvid att hålla ett anförande tillsammans med Andreas Andersson med titeln “Volvo Cars Recycled Plastics Ambition 2025”. 

-Vi tror att detta blir ett spännande inslag för både utställare och besökare, säger Charlotta Nordenfelt. 

Seminarieprogrammet har dessutom kryddats med två paneldebatter. Den 8 maj är temat “Omställning till hållbar plast”. I panelen sitter debattörer från GPS, SPIF, Lunds Universitet, Sysav och Perstorp. Den 9 maj så hålls paneldebatten på engelska, med representanter från våra nordiska plastföreningar. Rubriken är “Plastic is too good to throw away  but how do we solve the issues?” 

-Debatten kommer att handla om plastens utmaningar ur ett nordiskt perspektiv. Representanterna kommer från SPIF, IKEM, Norner AS, Dansk Plastindustriförening och Finsk Plastindustriförening, säger Nordenfelt. 

Vid sidan av allt spännande som sker på mässgolvet, så anordnar Polymercentrum tillsammans med IKEM, två kostnadsfria kurser för OEM:er och varumärkesägare. Syftet med kurserna är att berätta om fördelar och nackdelar med plast. Vad som händer på den politiska arenan, nya direktiv och hur man som varumärkesägare kan förhålla sig till detta för att ligga steget före. Utbildningen avslutas med studiebesök på mässgolvet. 

Under mässan så bjuder även Sveat och danska AM-hub in till en halvdagskonferens om additiv tillverkning i plastindustrin. Konferensens innehåll fokuserar på affärsnytta och skarp produktion genom konkreta exempel. Föredragshållarna kommer från industrin och akademin. 

Och så blir det fest! Den 8 maj bjuder Easyfairs på branschmingel med ölprovning och underhållning av jazzkvartetten CS Quartet. Senare samma kväll arrangerar Svensk Plastindustri Förening, SPIF, sin Plastics Industry Awards på Scandic Triangeln.  

-Vår förhoppning är att alla kommer att bli nöjda med årets tillställning vilken blir lite extra festligt i år när vi 10-årsjubilerar, avslutar Charlotta Nordenfelt 

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.312