23948sdkhjf

Slår ett slag för världshaven

Diskmedelsflaska av återvunnen PET-plastråvara varav tio procent från haven. 

Procter & Gamble, som står bakom YES Diskmedel, lanserar en limited edition-flaska av 100 procent återvunnen polyetentereftalat, där en tiondel av PET-plasten kommer från hav, floder, sjöar och stränder runt om i världen. 

Med lanseringen hoppas varumärkesägaren kunna öka medvetenheten kring nedskräpning av marina miljöer och uppmana konsumenter till att återvinna sina plastförpackningar. Flaskorna säljs i svenska butiker från och med april 2019. 

Flaskan är, enligt Proctor & Gamble, framtagen i syfte att öka medvetenheten hos konsumenter kring nedskräpning av marina miljöer och uppmana konsumenter till återvinning. En begränsad upplaga av 160 000 flaskor har tagits fram och säljs så länge lagret räcker. 

Havsplasten har samlats in från stränder runt om i Europa, som Belgien, Danmark, Frankrike, Italien, Storbritannien och Sverige. 

-Nedskräpning i havet är ett globalt problem, större än vad många tror, och vi hoppas att vår flaska ska bidra till ökad medvetenhet och inspirera till hållbar konsumtion, säger Eliza Forsaeus, varumärkeschef på YES. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172