23948sdkhjf

F36: Driftsäkra och snabba

APM Denmark ApS har agenturen för kinesiska Chen Hsong. Nu står Sverige och Norge på tur.  

-Intresset från den svenska publiken är stort. Det finns faktiskt företag i Sverige som redan idag har maskiner från Chen Hsong, säger John Petersen, ansvarig för APM Denmark, i Sverige och Norge sedan den 1 februari i år. 

Chen Hsong är Kinas andra största tillverkare av formsprutningsmaskiner. De hydrauliska knäledsmaskinerna finns från 20 till 3000 ton. Det finns även en serie tvåplattmaskiner från 700 till 6500 ton. En ny serie elektriska hybridmaskiner är under utveckling och introduceras inom kort. 

Den kinesisk megakoncern har sitt huvudkontor i Hong Kong. Företaget har tre produktionsanläggningarna i Kina och en i Taiwan. APM har haft agenturen för det kinesiska bolagets maskiner sedan 2009. Hittills så har fler än 200 maskiner sålts i Danmark.   

2013 etablerade Chen Hsong ett europeiskt huvudkontor i Nederländerna, Chen Hsong Europe. Sedan dessa har organisationen arbetat hårt för att förbättra maskinernas kvalitet samt implementera europeiska standarder och energibesparande komponenter enligt europeisk design.  

Samtliga maskiner som säljs i Europa idag, är Euromap-kompatibla. Styrsystem och energibesparande servodrivna pumpar är standard. 

APM Denmark, med adress i Grevinge, tar hem maskiner och maskindelar direkt från Kina, men även från det stora lagret i Nederländerna. I egen regi byggs dessa sedan om efter europeiska normer och standarder. I Grevinge sker även alla provkörningar före leverans till kund, säger John Petersen.  

De kinesiska maskinerna driftsäkra, snabba och har en väldigt låg energiförbrukning, säger han. Självklart så är han väl medveten om den tuffa konkurrenssituationen med de stora tyska och österrikiska maskintillverkande företagen.  

-Men när man kommer upp i de riktigt stora maskinstorlekarna så anser många kunder att priset på en kinesisk maskin blir väldigt intressant. 

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094