23948sdkhjf

F02: Lyfter in PACVD i Halmstad

Från september 2019 så kan Oelikon Balzers Coating Sweden AB genomföra Balinit Dylyn ytbeläggning med PACVD, på hemmaplan i Halmstad.  

-Vi har tidigare genomfört beläggningen hos våra systerbolag utanför Norden. Att vi nu kan genomföra den i huset innebär en stor tidsfördel för våra nordiska kunder inom plastindustrin, säger Magnus Andersson, marknadschef Norden, för Oerlikon Balzers Coating Sweden AB.   

Ytbeläggningen ger de behandlade ytorna utmärkta antividhäftningsegenskaper och korrosionsskydd, vilket är särskilt värdefullt för plastindustrins verktyg och metallkomponenter samt halvledarindustrin. 

Beläggningen kan användas för verktygsdetaljer som utstötarpinnar, glidande delar, dysor, dorn eller komponenter men även för formverktygens kaviteter.  

-Ytor belagda med PACVD gör även att renkörning inför ett material- eller färgbyte går snabbare och minskar mängden renkörningsmaterial, säger Magnus Andersson.  

För att kunna utföra beläggningen i Halmstad har företaget modifierat en av sina maskiner. Maskinen som beläggningen genomförs i klarar av att hantera verktyg och komponenter upp till en längd av 550 millimeter och diameter millimeter. 

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094