23948sdkhjf

E09: Robotladdad flerfärgsmaskin

ACP Systems AB visar helhetslösningar från formspruta till färdigmonterad detalj i förpackning. Under de senaste åren så har företaget fått ett allt större ansvar från sina kunder där det färdigställer produkterna med såväl märkning som montering.  

-Vi kommer visa flera exempel på detta samt en robotladdad servostyrd flerfärgsmaskin där vi kommer trycka flera olika produkter för att visa maskinens flexibilitet. Den kommer även trycka runt om en produkt med rundtryck, säger Fredrik Unell, vd för ACP. 

Fjolåret gick i automationens tecken, och flertalet av ACP:s kunder flyttade sin produktion från Asien till Europa. För ACP så medförde detta en ökad försäljning av helautomatiska maskiner. Både i och utanför kundernas robotceller. 

-I dagsläget så befinner sig ACP i en expansiv fas där vi precis har anställt två nya medarbetare. Vi ska annonsera om en tredje. Vi har börjat sälja laser för både märkning och klichétillverkning. Och vi har kommit in med standardlösningar för att märka fler och fler produkter inom förpackningsindustrin såsom snuslock, plastpatroner mm, säger Unell. 

Under 2018 installerade en bolaget en solcellsanläggning på fastigheten. Vid full drift så kommer denna att generera cirka 50.000 kWh elenergi årligen och täcka ungefär 50 procent av företagets årsförbrukning.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156