23948sdkhjf

D05: Ackrediterat för 13 provningsmetoder

Mikroskop, fuktvågar, smältindex, instrument för värmeledningsförmåga, provberedningsutrustning med mera är på plats i Elastocons monter. 

-2018 blev ett bra år för Elastocon. Vi utökade provningen och kan idag erbjuda provning av glastemperatur, smältpunkt och andra mätningar med DSC, samt sammansättning av gummimaterial, med mera med TGA. Vi kan även utföra termiska konduktivitetsmätningar med hjälp av vår TCi, säger Göran Spetz och tillägger att GM under fjolåret gav GM ut en specifikation för cyklande relaxationsprovning mellan -40°C och 150°C. I denna är Elastocons utrustning specificerad.  

-Sedan början av 2018 så är vi ackrediterade för 13 provningsmetoder. Här har vi investerat och kraftigt utökat kapaciteten för relaxationsprovning, speciellt livslängdsbedömning där vi har kunder från hela världen som efterfrågar våra provnings/konsulttjänster, säger Göran Spetz. 

Under 2019 så har företaget en förhoppning om att än en gång öka sin omsättning. Planerade investeringar omfattar bland annat ett FTIR-instrument för polymertypsbestämning samt ett relaxationssystem för cyklande provning, samt utökning av ackrediterade provningsmetoder. 

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094