23948sdkhjf

F13: Nålventilstyrning med dubbla guidesystem

Leverantören av varmkanalsystem, MasterFlow AB, visar nyheter i sitt program för nålventilsystem. På plats demonstreras bland annat nålventilsinställningen Soft-Click, i en ny rigg.  

-Soft-Click reducerar ställtider på nålventilsinställning från timmar till ett par minuter. Justeringen kan dessutom utföras med verktyget i maskin, vilket eliminerar driftstopp, säger Mathias Bäck, teknisk chef vid Masterflow AB. 

I montern finns även en ny nålventilstyrning med dubbla guidesystem och ny typ av dubbeltätning. Den dubbla nålventilstyrningen och dubbeltätningen ökar livslängden markant samtidigt som detaljernas ytfinish blir så mycket finare. 

-Såväl 2017 som 2018 var två exceptionellt bra år för oss och våra dotterbolag. Vi växte starkt inom alla marknadssegment, säger Bäck. 

Han är lite mer osäker på hur 2019 ska utvecklas med anledning av ett antal frågetecken på världsmarknaden.  

-Bilindustrin i Centraleuropa tycks ha intagit en något avvaktande position, där en del utvecklingsprojekt väntar på politiska beslut, vilket främst påverkar vår verksamhet i Portugal. Och i Storbritannien ligger Brexit som en våt filt i kombination med starka krafter som lobbar mot engångs-plastartiklar. 

-Masterflow har inlett året riktigt starkt och vi ser flertalet ljuspunkter, men hur 2019 ska utvecklas framledes är det något svårare att sia om, säger Mathias Bäck. 

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094