23948sdkhjf

D01: Ultimat robot för flexibel utplockning

Effektiv och lönsam automatisering kring formsprutningsmaskinen är temat för Wemo: på mässan. I monter visas linjärroboten 8-5 xDesign. 

En ultimat ”allrounder” för flexibel utplockning av olika plastdetaljer och ilägg av ingjutnings detaljer. XDesign-serien innefattar robotar i fyra storlekar med hanteringsvikter från 3 kg till 20 kg. Detta gör att dom passar för formsprutningsmaskiner med en låskraft från 20 ton upp till 800 ton.  

I montern finns även en servodriven linjärrobot för ingöt och detaljhantering, 3-5 kompakt. Linjärroboten klarar att hantera vikter upp till 2,3 kg. Roboten kan monteras både inom maskinens skyddsområden och som en traditionell linjärrobot ovanför maskinens skyddsgrind. 

Detta ger en mycket kompakt inbyggnad samt förenklar anpassningen av externa skydd runt maskinen. Investeringskostnaden för denna robotlösning kommer att vara jämförbar med servodrivna ingötsrobotar. 

Wemo:s robotar finns även i drift i andra montrar. I KD Feddersen’s monter visas en Wemo 3-5 Linear Picker monterad på en helelektrisk Sumitomo Demag intellect 50. Tillsammans med JMC Industriteknik visas även en Wemo 8-5 eDesign monterad på en Borsche 150 tons maskin, med utplockning av konsumentdetalj på band. 

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094