23948sdkhjf

23 nya skyddsmedel

Portföljen omfattar 23 produkter anpassade för olika industrisegment. 

CRC Industries har tagit fram ett sortiment av produkter för formverktyg för formsprutning av plast på den skandinaviska marknaden. 

Flera av produkterna finns på den europeiska marknaden sedan tidigare, fast under andra varumärken, vilka inte varit tillgängliga på den skandinaviska marknaden förrän nu, skriver CRC Industries Sweden AB i ett pressmeddelande.   

De 23 nya produkterna utgörs av formsläppmedel, formsmörjmedel, formskyddsmedel och formrengöringsmedel. Flera av produkterna är till NSF-registrerade och kan användas för formsprutning av plastförpackningar som har kontakt med livsmedel. 

De 14 olika typerna av formsläppmedel finns såväl med som utan silikon. De tre olika typerna av formskyddsmedel, vilka används för skydd mot korrosion, är färgade med färgämnen så att man tydligt ser var de har applicerats. Formverktygen behöver inte heller rengöras efteråt, utan kan användas direkt utan att det påverkar de formsprutade komponenterna. 

I sortimentet finns även lösningsmedelsbaserade formrengöringsmedel vilka kan appliceras både före och under användning av formverktygen för att ta bort föroreningar och plastrester. 

Smörjmedlen karboniserar inte och lämnar inga svarta avtryck på den färdiga delen. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078