23948sdkhjf

Extrutec uppköpt av Iceva

Iceva AB har förvärvat Extrutec AB och dess samtliga agenturer. Förvärvet genomfördes den 4 april 2019. 

Extrutec har haft ett brett program i form av extruderingslinjer och annan produktionsutrustning till plastindustrin, i form av Mikrosan, Kuhne, Gneuss, Schlicht, SikoraExtrudex, Gnata med flera. 

-För oss så innebär förvärvet att vi lyfter oss från att ha varit ett materialhanteringsföretag till en mer komplett leverantör mot plastindustrin, säger Karl-Olof Wiklund, vd på Iceva AB, till Plastforum.  

Iceva har sedan augusti i fjol kompletterat med personal i verksamheten inom tekniskt kunnande specifikt extrudering och processer. Just denna erfarenhet påverkade Mats Svanströms beslut om att sälja sitt bolag till just Iceva. 

-Det här är en perfekt aktör som tar över Extrutec som kommer att se till att verksamheten fortlever och ger mina 30 år en framtid, säger en nöjd Mats Svanström till Plastforum. 

Mats kommer att finnas kvar med Iceva under en övergångsperiod som support och rådgivare. Samtidigt så byter han namn på sitt företag eftersom Iceva köpt rättigheterna till företagsnamnet Extrutec. 

-I min nya verksamhet så kommer jag att förbli agent för Gneuss och dess mätteknikprogram i form av smältatryck- och temperaturgivare, säger Mats Svanström. 

Den delen som nu förvärvats kommer att heta Extrutec by Iceva 

Icevas ordinarie namn och produktprogram med AboniFarragTech, Ferlin, Kongskilde och Plastcontrol är oförändrat. 

Mats Svanström grundade Extrutec AB 1991 efter 20 år som anställd med försäljning av lika typer av extruderingsmaskiner och linjer. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125