23948sdkhjf

Noll olyckor målet när koncernen certifieras

En arbetsplats med noll olyckor går att uppnå. Det anser Ahlstrom-Munksjö. Därför certifierar koncernen nu sina produktionsenheter med ISO 45001-standarden.

För att uppnå det långsiktiga målet och säkerställa en säker arbetsmiljö fokuserar Ahlstrom-Munksjö på förebyggande aktiviteter, beteendebaserade säkerhetsinteraktioner, säkerhetsinspektioner och skräddarsydd säkerhetsutbildning. Utvecklingen styrs genom systematiska och effektiva ledningsprocesser för hantering av hälsa och säkerhet.

Av Ahlstrom-Munksjös 45 anläggningar globalt har 8 hittills certifierats med ISO45001:2018. Den nya standarden, som offentliggjordes i mars 2018, bekräftar spetskompetens och god praxis inom ledningssystem för arbetshälsa och säkerhet. Det främjar en säker och hälsosam arbetsmiljö genom att tillhandahålla ett ramverk som gör det möjligt för organisationer att identifiera och minska riskerna inom arbetshälsa och säkerhet, minska potentialen för olyckor på arbetsplatsen och sjukdomar och förbättra enligheten med gällande regler och lagstiftning.

- En stark global säkerhetskultur ökar hälso- och säkerhetsansvaret för alla medarbetare, leverantörer och besökare. Vi är fast beslutna att tillämpa bästa praxis inom hälsa och säkerhet. Möjligheten att erbjuda en säker arbetsplats stöder oss också i att attrahera, utveckla och att behålla talanger vår globala verksamhet, säger Dan Adrianzon, verkställande vd för avdelningen People & Safety på Ahlstrom-Munksjö.

Målet är att alla Ahlstrom-Munksjös produktionsenheter certifieras med standarden senast under 2021.

- Den nya internationella, dynamiska och processbaserade standarden omfattar så väl risker som möjligheter och kräver samtidigt att våra intressenters synpunkter beaktas. Detta ligger helt i linje med vår förebyggande hälso- och säkerhetsstrategi. Denna standard tar våra produktionsanläggningar till en ny nivå. Den ökar också effektiviteten, eftersom den bygger på de övriga ISO-standarderna för styrsystem, säger Rune Årnes, vice vd för Health & Safety på Ahlstrom-Munksjö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093