23948sdkhjf

Deckerform tar Toyo till Europa

Tyska Deckerform har tagit japanska Toyo och dess helelektriska formsprutningsmaskiner till den europeiska marknaden. Maskiner finns från 50 till 1300 ton.  

-Det är energisnåla precisionsmaskiner som håller vad de lovar, säger Anna Tschacha, vd och dotter till företagets grundare Rosemarie och Franz Tschacha. 

Deckerform har etablerat ett europeiskt Toyocenter i Italien, där maskinerna skräddarsys efter europeisk standard.  

-Vi har exklusiv agentur i Tyskland, Österrike, Lichtenstein. Vi har även agenturen för formsprutningsmaskinerna i Ryssland, men inget exklusivt avtal, säger Anna Tschacha till Plastforum. 

I Sverige har Deckerform framförallt en stark närvaro bland plastproducerande företag mot möbelindustrin, men förhoppningen är att kunna växa även på den svenska marknaden. 

Bolaget hade en omsättning på 15 miljoner euro, 2018. Två tredjedelar av omsättningen kommer från tillverkning av formverktyg. Resterande del kommer från olika produktutvecklingsprojekt, maskinbearbetning och robotiseringsprojekt.  

-Vi kan erbjuda våra kunder kompletta lösningar från verktyg till maskin och robot och är övertygade om att detta är framtiden, säger Anna Tschacha när Plastforum träffar henne på en konferens i Ljubljana, Slovenien.  

Under året så kommer Deckerform bland annat att implementera mjukvara för att digitalisera sina fräsningsprocesser i verkstaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.2