23948sdkhjf

Fortsatt stark tillväxt för masterbatch industrin

Den globala industrin för termoplastiska masterbatch uppvisar en stark tillväxt till följd av grund av den växande användningen av polymerer. En rapport från konsult- och marknadsundersökningsföretaget AMI Consulting, prognostiserar en tillväxttakt överstigande fem procent årligen på medellång sikt för den globala masterbatch-industrin.  

Idag så står de tio globala tillverkarna av masterbatch, för cirka en tredjedel av den totala produktionen. Med tanke på det tempo som världen förändras i så prognosticeras denna andel att öka på medellång sikt. 

Rapporten kvantifierar i detalj, hur efterfrågan på masterbatch, ser ut i alla världens regioner med avseende på masterbatchtyp (svart, vitt, färg och tillsats) samt ger en analys av branschens utbudsstruktur. 

AMI konstaterar i sin rapport att det är världens alla, över 130 000 stycken formsprutningsföretag som står för den största kundgruppen av inköpt masterbatch. Men eftersom många av dessa företag tillverkar  förpackningsapplikationer (dessa står för nästa två tredjedelar av de infärgade masterbatchvolymerna) så kommer det att finnas utmaningar och cirkulär ekonomiska diskussioner, vilket kommer att påverka marknaden, skriver AMI.  

Marknaden är i grunden kopplad till sin storlek, tillväxt och relativa mognad av efterfrågan på polymerer runt om i världen. Således är Kina, som är världens största polymerkonsument, också den största enskilda marknaden av masterbatch.  

2018 så stod Asien för 46 procent av den globala efterfrågan på masterbatch. Europa stod för 18 procent och Nordamerika för 26 procent.  

Asien kommer även fortsättningsvis att vara den drivande marknaden för användning av masterbatch, driven av Kina och Indien. 

Källa: AMI Consulting.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078