23948sdkhjf

Hannovermässan - tisdag

Vi är på plats.

Nu pågår den stora industrimässan Hannover Messe. Med mer än 6000 utställare finns det möjlighet att se det mesta inom framtidens industri. Allt från robotar och AI till 5G och hur människor samverkar med maskiner. Vi är på plats. Här kommer ett litet axplock av vad vi tycker är intressant. Mer kommer under hela mässan.

Forskningsinstitutet Fraunhofer som egentligen består av flera olika institut visade något från varje institut bland annat nya sätt att hantera robotar. Då Sverige var partnerland blev det även fokus på den testbädd för smart produktion som Fraunhofer driver tillsammans med RISE och KTH i Sverige.

Den har varit igång i tre år och utvecklats mycket bra. Vi har jobbat med många projekt om produktion av driftlinor för tunga fordon. Industrin är nöjd med hur det fungerar, säger Jannik Henser från KTH, och som tidigare arbetat på Fraunhofer.

Pepper+Fuchs köpte nyligen det amerikanska bolaget Comtrol. Det innebär att Pepper breddat sitt utbud från i huvudsak olika typer av sensorer till att även erbjuda nätverk och kommunikationstjänster för överföring av data från sensorerna.

Kunderna vill kunna köpa allt från en partner och det kan vi erbjuda nu, säger Sebastian Ralf Stoeber.

Omron har tidigare presenterat sina truckar som på egen hand kan ta sig fram över ett fabriksgolv och undvika hinder. De har också presenterat samarbete kring cobotar. På mässan visade de en kombination av detta, en cobot med en tredimensionell kamera monterad på en mobil robot för stor flexibilitet att till exempel hämta saker på lager.

De visade också sin nya AI-styrenhet för maskiner. I montern simulerade Omron en påfyllning i dryckesproduktionen för att visa AI-styrenhetens kapacitet att reagera på oförutsedda situationer i realtid.

Vi utvecklar lösningar som utnyttjar och förstärker mänsklig potential, säger dr Klaus Kluger,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095