23948sdkhjf

Till hösten återvinns batteriplasten igen

I januari i fjol gick den nya plaståtervinningsanläggningen upp i rök vid blyåtervinningsföretaget Boliden Bergsöe på Varvsudden i Landskrona. Anläggning var då i princip klar för att tas i bruk, men något gick snett och anläggningen fattade eld.  

-Försäkringsfrågan är ännu inte utredd, säger Fredrik Kanth, chef för teknik och utveckling på Boliden Bergsöe, till Helsingborgs Dagblad. 

Strax efter den inträffade branden tog företaget beslut om att bygga upp anläggningen igen. Den nya anläggningen är både säkrare och bättre ur ett  arbetsmiljöperspektiv och är planerad att tas i bruk i september i år, säger Kanth till dagstidningen. 

Vid plaståtervinning av uttjänta batterier, krossas batteriet i stora bassänger. Plasten flyter upp till ytan, och de tyngre komponenterna sjunker till botten. Batteriet som sådant består till cirka 10 procent av plast, där hälften av denna är polypropen.    

Boliden Bergsöe i Landskrona är en av Europas största återvinnare av förbrukade blybatterier. Företaget tar årligen emot cirka 70 000 ton batteriskrot. Företaget har cirka åttio anställda

Källa: Helsingborgs Dagblad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095