23948sdkhjf

Plast lyfts fram på mässan

Den 21 till 24 maj, går mässan Moulding Expo av stapeln för tredje gången, i år med lite extra fokus på plast, tack vare den påkopplade mässan TecPart.

-TecPart är ett forum för plastprodukter, säger Michael Weigelt, vd för GKV (en sammanslutning för producenter av plastprodukter). Vi har arrangerat den här mässan både på Fakuma och på K-mässan, men utställarna har då upplevt att de försvunnit i den stora mängden av andra utställare.

I år kommer GKV därför att arrangera sitt forum den 21 till 23 maj, kopplat till form- och verktygsmässan Moulding Expo i Stuttgart.

-De utställande företagen, vilka alla är producenter och underleverantörer av plastprodukter, ser positivt på att deras respektive montrarna inte är så stora. Därför så kommer montrarna att vara små, med endast plats för en roll-up, en disk och företagets produkter, säger Weigelt.

I dagsläget så har ett fyrtiotal företag bokat plats. Men det finns yta för ytterligare ett 20-tal bolag. Företagen som bokat sig kommer från Tyskland, Turkiet och Nederländerna, men intresse har även visats från svenskt håll, säger han.

40 procent av de bokade företagen arbetar med formsprutning, följt av varmformning, additiv tillverkning, kompoundering och extrudering.

-Vi är övertygade om att detta blir ett bra och spännande tillägg till den stora mässan vilken körs i fyra hallar. Vi kommer att arrangera vårt forum i mässans entré, säger Michael Weigelt till Plastforum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079