23948sdkhjf

Stärkt samarbete inom SIS

Kommittéerna för Plast, Förpackningar och Miljö utökar samarbetet.

Svenska standardiseringskommissionen, SIS, arbetar aktivt med att påverka tekniskt innehåll och riktlinjer för framtida nationella och internationella standarder. En av SIS cirka 300 tekniska kommittéer är Plast (SIS/TK 156), en annan är Förpackningar och Miljö (SIS/TK 165).  

Då frågorna för dessa båda kommittéer i mångt och mycket är de samma, ska samarbetet mellan de båda kommittéerna stärkas under våren.

Plastgruppen har under vecka 11, tillika fått en ny projektledare i form av Mikael Gällstedt, från förpackningsindustrin och Innventia. Gällstedt tar vid efter Johan Dahlgren, som fått en annan tjänst inom SIS. 

-Organisatoriskt så är det ingen skillnad, men samarbetet ska stärkas då många nya arbeten kräver input från båda grupperna. De nya standards som skrivs är inte längre så stuprörsinriktade som tidigare. Det krävs därför ett större angreppssätt mellan material och mellan produkter. Och det utmanar även oss som organisation så att vi kan tillgodose rätt expertis för de här grupperna, säger Emma Lindahl, projektledare för Förpackningar och Miljö samt ansvarig för det internationella sekretariatet gällande Plastgruppens underkategori “Environmental Aspects”. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158