23948sdkhjf

Kärva tider för Kautex

"Globala risker som Brexit, USA:s handelspolitik och dieselkrisen lett till en nedgång i världsekonomin".

Under de senaste åren har den internationella tillverkaren av extruderingsblåsningsmaskiner upplevt att branschen ökat mer än generellt. Vid sidan av en ökad maskinförsäljning mot fordonsindustrin har försäljningen av helelektriska maskiner mot förpackningsindustrin även gått bra, skriver Kautex Maschinenbau i ett pressmeddelande.   

Men under några månader har globala risker som Brexit, USA:s handelspolitik och dieselkrisen lett till en nedgång i världsekonomin, skriver företaget. 2018 sjönk bilproduktionen i Kina för första gången på 20 år. I januari i år var produktionen av bilar i Kina 14,4 procent lägre jämfört med föregående år (enligt CAAM). Då en stor andel av Kautex export går till Kina har konsekvenserna för företaget blivit omfattande.  

-Några av våra kunder inom fordonssegmentet har rejäl överskottskapacitet för tillfället", säger Andreas Lichtenauer, delägare och chef vid Kautex Maschinenbau. Vissa maskiner är inte i produktion. De står helt stilla. 

En konsekvens av detta är att Kautex, med huvudkontor i Bonn, måste minska sin personalstyrka. Nedgången i inkommande order har varit omfattande och maskintillverkaren måste nu anpassa kostymen efter den rådande situationen.   

-Denna justering kommer att genomföras inom en snar framtid, säger Olaf Weiland, vd för Kautex. 

-De nuvarande ekonomiska förändringarna, liksom förändringar av kundernas och marknadens krav, kräver att vi omprövar många områden, säger Weiland. Vår första prioritet är ett omfattande program för att öka effektiviteten inom våra samtliga affärsprocesser. Vi kommer också att se över vår försäljningsstrategi på ett mer fokuserat sätt. Försäljningen, som tidigare fungerat inom alla branscher, kommer att anpassas och delas upp med fokus på förpacknings- och fordonsdivisionerna.  

Ett annat viktigt steg för tillverkaren av plastbearbetningsmaskiner är att aktivt bidra till vidareutvecklingen av användningen av återvunnet material.  

-Vi främjar plaståtervinning och arbetar aktivt med våra partners för att optimera deras materialcykler, säger Andreas Lichtenauer.  

Maskintillverkaren arbetar med att utveckla tekniska lösningar för att göra sina högpresterande maskiner än bättre för produktion av plastförpackningar av återvunnen plastråvara. 

Källa: Kautex Maschinenbau

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095