23948sdkhjf

Genombrottsorder för Paxymer

Paxymer AB har inlett samarbete med en större europeisk tillverkare av genomföringsrör inom elmarknaden.

-Mig veterligen så är detta den första 100 procent halogenfria lösningen som nu finns på marknaden. Vi tror att vi tillsammans med kunden kommer att driva den här marknaden framåt, säger Amit Paul, vd för Paxymer AB, till Plastforum. 

Mängden polymer som årligen används för tillverkning av så kallade vp-rör är enorm, och rör sig om tusentals ton PP-kompound. Paxymer har under många år arbetat för att få in en fot i denna bransch och få den att förstå mervärdet av att leverera en helt grön produkt.  

-Kundens nya vp-rör, innehållande vår halogenfria masterbatch, är återvinningsbara, vilket är ett stort mervärde för byggindustrin, säger han. 

-Vi ser den här marknaden som en viktig samtida marknad för oss. Vi har pratat med marknaden de senaste fyra till fem åren. Det som nu händer är väldigt intressant. Äntligen kan man börja bygga bostäder och hus med helt halogenfria lösningar utan att göra avkall på kvaliteten.  

Den aktör som Paxymer inlett samarbete med ser en problematik i att marknaden använder sig av genomföringsrör som uppges vara halogenfria, även om de per definition i själva verket är låghalogenerande då de innehåller flamskyddsmedel, fast  under 1500 ppm. 

-Tillverkaren vi samarbetar med vill leverera en vassare produkt. En produkt som verkligen är fri från halogena ämnen, säger Amit Paul 

I dagsläget så har Paxymer levererat en första order, för produkter som kunden har levererat på en centraleuropeisk marknad. De kommande åren så kommer företaget att rulla ut sina produkter till en bredare europeisk publik.  

För Paxymer, som tillverkar och levererar sin egenutvecklade och patenterade  masterbatch till elrören, rör det sig om ett garanterat ordervärde på tre miljoner kronor och en option på närmare sex miljoner kronor.  

-För oss som företag är detta stort och är en långsiktig satsning som vi hoppas kunna växa med, säger Amit Paul. 

En längre artikel med Amit Paul publiceras i ett kommande nummer av Plastforum. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093