23948sdkhjf

Tub av åv-plast

På förpackningsmässan PCD, Perfume, Cosmetics & Design i Paris, introducerade Neopac sin senaste produkt i EcoDesign portföljen - en tub av återvunnen plast.

Den nya tuben är en av flera förpackningar i företagets produktlinje med mer hållbara förpackningsmaterial, i överensstämmelse med EU-lagstiftning.

Neopacs nya tub, som kan användas för en mängd olika applikationer, är gjord med en inblandning av upp till 75 procent återvunnen polyeten av livsmedelsgodkänd kvalitet. Den återvunna plasten består av 50 procent PCR (post-consumer recycled), till exempel mjölkflaskor från västeuropeiska länder och 25 procent av PIR-material, spill från produktion av tublaminat.

Tubens kapsyler är gjorda av 100 procent havsplast, PP-material från använt insamlat tågvirke. Dessutom är tubernas dekor tryckt med lösningsmedelsfria färger och nästan lösningsmedelsfria lacker, vilka båda är uteslutande UV-härdade.

– Ren livsmedelscertifierad återvunnen plast är för närvarande en knapp tillgång på marknaden. Introduktionen av vår tub visar hur viktigt det är för oss som konsumenter att samla in plastförpackningar och för branschen att hitta ytterligare lösningar för att separera dessa material per typ. På så sätt förblir befintligt material i omlopp så länge som möjligt och vi sparar "nytt material", säger Cornelia Schmid, marknadschef för Neopac.

Andra tuber i Neopacs EcoDesign-portfölj omfattar Sugarcane, som är tillverkad av förnybara råvaror och har samma egenskaper och bearbetbarhet som fossilbaserad polyeten, och Picea, som består av 95 procent förnybart material i tubkropp och hals - inklusive 10 procent gran från träavfall i sågverk. Produkten är certifierad avseende Ecocert och Cosmos krav.

Neopac har nyligen anslutit sig till Ceflex, ett samarbetsinitiativ bestående av europeiska företag och föreningar som representerar hela värdekedjan för flexibla förpackningar. Initiativet strävar att år 2020 ha en heltäckande hållbarhets- och cirkulär ekonomisk vägledning för flexibla förpackningar. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078