23948sdkhjf

Gop har stora tillväxtplaner i Skandinavien

Plastleverantören Glasfiber & Plastprodukter köper danska Ingemann Plast A/S.

Glasfiber & Plastprodukter (gop) i Kungsbacka, har stora tillväxtplaner i Skandinavien. Förvärvet av den danska plastleverantören Ingemann Plast A/S ger gop en extra skjuts sin skandinaviska expansion.

Uppköpet av verksamheten är det senaste ledet i den svenska plastleverantörens vision om att bli ledande leverantör av plasthalvfabrikat och plastprodukter i Skandinavien inom affärsområde Industri & Reklam samt Bygg & Trädgård. 

-I och med uppköpet av Ingemann Plast övertar vi en verksamhet i tillväxt. Bolaget har en välfungerande säljorganisation, som både delar vår värdegrund och kundfokus. Vi vill fortsätta att accelerera vår tillväxt och utveckling. Uppköpet innebär att vi kan bygga vidare och utveckla våra marknadsandelar i både Danmark och Skandinavien, säger Petra Carnbäck, vd för gop, i ett pressmeddelande. 

Ingemann Plast kommer efter förvärvet att antar namnet gop Danmark. Förvärvet förväntas resultera i ett antal synergier och stordriftsfördelar inom områden som inköp, administration, logistik och IT.  

Samtidigt planerar Glasfiber & Plastprodukter att expandera sin verksamhet i Danmark, inklusive investeringar i nya lager- och kontorsanläggningar. 

-Jag är övertygad om att både vi och inte minst våra kunder drar nytta av det faktum att vi nu har gop i ryggen, säger Peter Ditlev, vd för Ingemann Plast A/S, som även fortsättningsvis kommer att vara chef för den danska verksamheten.  

Sedan tidigare så har gop verksamhet i Kungsbacka, Stockholm och Oslo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156