23948sdkhjf

AirSon uppköpt av energijätte

E.ON köper Ängelholmsbaserade AirSon Engineering.

Förvärvet breddar energijättens stöd till industrier och företag i deras hållbarhetsarbete ytterligare. 

AirSon Engineering arbetar med entreprenader och konsulttjänster inom renrumsteknik, VVS-projektering och energieffektivisering till industrier och fastigheter, både i Sverige och globalt. Bolaget grundades 1981 och ägs av Jan Kristensson. Huvudkontoret ligger i Ängelholm. 

-AirSon Engineering har en gedigen erfarenhet av och kompetens inom installationsteknik och en djup förståelse för våra kunders processer och energibehov. Förvärvet gör det ännu enklare för våra kunder att minska både energikostnader och klimatpåverkan, säger Joakim Adgård, försäljningschef på E.ON.  

AirSon Engineering AB har i dagsläget 16 anställda och en omsättning på cirka 58 miljoner kronor. Förvärvet förväntas vara slutfört i mars 2019.  

Det förvärvade bolaget har tre affärsområden; Renrum, där företaget designar och bygger nyckelfärdiga renrumslösningar efter kundens behov. VVS-projektering, där företaget projekterar och utför nyckelfärdiga VVS-entreprenader. Samt Energi, där man hjälper företag med att effektivisera sin energianvändning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094