23948sdkhjf

Förvärvar startup inom 3d-print

Evonik växer inom området additivt tillverkade material.

Nyligen förvärvade specialkemikalieföretaget det amerikanska startup-företaget Structured Polymers Inc. Förvärvet ger Evonik tillgång till en ny patenterad teknik som gör det möjligt för företaget att expandera sin portfölj av specialpolymerpulver mot marknaden för additiv tillverkning.  

-Förvärvet av Structured Polymers teknologi kompletterar våra befintliga aktiviteter med högpresterande polymerer för additiv tillverkning, säger Ralph Marquardt, chef för avdelningen Strategy and Growth Businesses, inom Evonik Resource Efficiency GmbH. 

Under flera decennier har Evonik tillhört ett av flera expertföretag gällande polymerkemi, men de senaste tre åren så har företaget expanderat sin portfölj med skräddarsydda polymermaterial mot den snabbt växande marknaden av företag som arbetar med additiv tillverkning.  

Structured Polymers teknologi börjar med ett polymergranulat, vilket konverteras till ett fint pulver genom olika processteg. Detta gör det möjligt att producera polymerpulver med en kontrollerad partikelstorlek som sträcker sig i diameter från 0,1 till 400 mikrometer, samtidigt som de utmärkta materialegenskaperna uppnås, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Thomas Grosse-Puppendahl, chef för Evoniks affärsområde Additive Manufacturing Innovation Growth Field, säger att den nya teknologin gör det möjligt att ta nästan vilken semikristallin termoplast som helt exempelvis PBT, polyeterketon, polyamid 6 eller polymerpulver med specialegenskaper som färg, ledningsförmåga eller flamskydd, och producera dem för exempelvis selektiv lasersintring, höghastighetssintring eller multi-jet fusion. Och tillägger att tekniken på ett enkelt sätt kan skalas upp.  

Det förvärvade bolaget kommer att integreras i Evoniks nordamerikanska organisation. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156