23948sdkhjf

Ersätter träpallen med plast

Längre livslängd och lägre vikt, är några av Coca-Colas hållbarhetsargument.

Coca-Cola European Partners ansluter sig till Svenska Retursystem. Sedan den första februari distribueras samtliga dryckesprodukter från tillverkaren till sina kunder i Sverige, på plastpall istället för den tidigare träpallen.   

–Hållbarhet har varit något som genomsyrar hela vår verksamhet sedan många år och vi arbetar kontinuerligt med förbättringar inom ett flertal områden. Därför känns det helt rätt att vi nu går över från träpall till denna mer klimatsmarta returpall, säger Anders Johansson på Coca-Cola European Partners Sverige. 

Vid månadsskiftet ställde dryckestillverkaren om produktionen till den grå helpallen vid den första av sex produktionslinjer på anläggningen i Jordbro. Under året kommer företaget successivt att göra detsamma vid de resterande linjer. Till hösten ska samtliga produkter som produceras i Jordbro levereras på returpallen av plast.  

-Med Helpall grå får Coca-Cola en pall av hög kvalitet som inte bara minskar branschens koldioxidutsläpp, den ger även en mer hälsosam arbetsmiljö för både deras medarbetare och kunder, säger Cecilia Ratnér, Key Account Manager på Svenska Retursystem. 

I samband med pallbytet har företaget även fattat beslut om att börja använda den digitala tjänsten Smart Pooling, för att få en ökad kontroll på alla sina lastbärare.  Genom att följa sina lastbärare i en branschgemensam plattform får företaget bättre kontroll på sina saldon, effektivare administration och digitaliserade rutiner. 

Den nya helpallen tål hög påfrestning, är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Den väger 10 kilo mindre än en motsvarande träpall. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Den avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö för alla som hanterar den genom hela flödet. 

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078