23948sdkhjf

Plastdelen inom Nexeo såld till One Rock

One Rock Capital har förvärvat Nexeo Solutions plastdistributionsverksamhet av Univar.

En affär värd 640 miljoner dollar (cirka 6,37 miljarder svenska kronor). Univar förvärvade Nexeo så sent som i september 2018 för 1,8 miljarder dollar, men redan då spekulerades det om huruvida kemidistributören hade för avsikt att behålla plastdistributionsdelen, då denna inte samverkade med Univars befintliga verksamhet. 

I ett pressmeddelande den 8 februari sa Tony Lee, delägare i One Rock Capital Partners LLC, att köparen är exalterad över möjligheten att skapa ett fristående plastdistributionsföretag med vilket man har för avsikt att investera i tillväxt genom att fördjupa sina relationer med kunder och leverantörspartners.  

Shawn Williams, vd för Nexeos plastdistributionsverksamhet, kommer att fortsätta att driva verksamheten även efter försäljningen till One Rock.  

Försäljningen har godkänts av styrelsen för både Univar och Nexeo. Affären förväntas vara avslutad under första halvåret 2019. 

One Rock (baserat i New York och Los Angeles), äger för närvarande tio företag inom en rad olika branscher. Industrikonglomeratet Mitsubishi Corp. i Tokyo är en strategisk partner i One Rock.  

Nexeo redovisade en omsättning för sin plastdistributionsverksamhet på knappt 2 miljarder dollar under det senaste räkenskapsåret, vilket slutade den 30 september.  

Nexeo är distributör av plastmaterial, kompound och koncentrat för fler mer än 20 leverantörer. Bolaget bildades 2011 när investmentföretaget TPG Capital förvärvade verksamheten för nästan 1 miljard dollar av Ashland Inc. 

Nexeo är verksamt med distributörsanläggningar i Nordamerika, Asien och Europa. Företagets svenska försäljningskontor är placerat i Stenungssund. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078