23948sdkhjf

Varsel vid Trioplast

Plastfilmstillverkaren varslar 50 anställda vid fabriken i Landskrona.

Antalet anställda som varslas motsvarar omkring en tredjedel av styrkan hos Trioplast i Landskrona, som ingår i svenska Trioplast-koncernen en av Europas största plastförpackningstillverkare. 

Varslet ska ha skett efter ett stormöte den 31 januari, där ledningens planer på att flytta delar av verksamheten till koncernens fabrik i Frankrike aviserades.  

Den del som koncernledningen vill flytta, är laminerade produkter vars tillverkning ska koncentreras till Frankrike. I Landskrona blir tillverkningen av plastfilm för livsmedelsförpackningar kvar. Andreas Malmberg, koncernchef har kommenterat varslen i HD/Sydsvenskan. 

Kan det bli ytterligare förändringar? 

– Det gör det nog inte. En stor del av verksamheten blir kvar i Landskrona. Det handlar om plastfilm för livsmedelsändamål, alltså förpackningar. Vi blandar in mycket återvunnet material och det är vi starka på i Landskrona. Vi ska på sikt bli ännu starkare, säger Andreas Malmberg. 

Förhandlingar med fackförbunden har inletts och förändringen är planerad att ske under 2019. 

Trioplast i Landskrona ingår i Trioplast Industrier AB med tio fabriker, sju i Sverige, en i Danmark och två i Frankrike. Koncernens omsättning är cirka 4,3 miljarder kronor. Företaget tillverkar olika typer av plastfilm, exempelvis ensilagefilm, byggfilm, industrisäckar och påsar, sopsäckar, förpackningsfilm för livsmedel, med mera. 

Källa: HD, Sydsvenskan

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.424