23948sdkhjf

Erema går in som storägare i Plasmac

Österrikiska Erema-koncernen har förvärvat 60 procent av Plasmac, tillverkare av återvinningsmaskiner. Syftet är att utöka sitt utbud av skräddarsydda plaståtervinningslösningar för in-house applikationer.

Resterande 40 procent av aktierna ägs av Syncro Group, en italiensk tillverkare av utrustning för filmblåsningsindustrin.   

Plasmac har sedan juni 2018 sin fabrik i Busto Arsizio (Italien). Vd för såväl Plasmac som Syncro, är Gabriele Caccia. 

Plasmac har stor kompetens inom området kantklippsåtervinning. Med sin direktmatningsextruder, Alpha, och sitt shredder-, extrudersystem, Omega, erbjuder företaget lättanvända lösningar med kapacitet för upp till 250 kilo/timme. Företaget har även ett transportsystem för kantklipp, Powerfeed 

-Dessa maskiner och komponenter utökar vårt sortiment av system för enkla standardapplikationer inom vårt in-house segment, vilket är mycket viktigt för oss, säger Manfred Hackl, vd för Erema-koncernen.  

Hackle säger även att förvärvet av aktiemajoriteten i Plasmac är ett steg för Erema att bibehålla sin ledande marknadsposition.   

Gabriele Caccia ser fram emot att arbeta tillsammans med Erema som en del i koncernen. Och han är säker på att alla berörda företag kommer att dra nytta av partnerskapet olika plaståtervinningstekniker. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11