23948sdkhjf

Baylan tar vid efter Damberg

Vad anser svensk plastindustri om valet av Baylan?

Sverige har fått en ny näringsminister. Det framgick av statsminister Stefan Löfven (S) regeringsförklaring den 21 januari. Ibrahim Baylan (Stidigare energiminister, har utsetts till chef för näringsdepartementet. Den tidigare näringsministern Mikael Damberg lämnar posten och blir inrikesminister. 

Vad tror  plastbranschens företagsledare om Ibrahim Baylan som näringsmininster? 

-Fördelen med Baylan är att han har en lång erfarenhet som minster och kan det politiska hantverket att från en idé skapa ett regerings/riksdagsbeslut. Däremot så är det nog  att han kommer att behöva hjälp med idéerna, säger en svensk företagsledare 

-Baylan har visserligen ingen historik från näringslivet, men eftersom han både suttit som utbildnings- och energiminister  har han en bra bakgrund, anger en annan företagsledare till Plastforum.

-Damberg gjorde ett bra jobb och var engagerad. Nu gäller det för honom att ta över  stafettpinnen och göra jobbet lika bra, säger en företagsledare som arbetar med plastbearbetning. 

-Damberg har hjälpt till med att sätta fordonsindustrin på agendan. Baylan är okänd för oss. Kontinuitet viktig för industrin, synd att inte regeringsbildningen speglar detta, säger företrädaren för en branschorganisation.

Anders Ygeman (S) får ansvar för energi- och digitaliseringsfrågor för ett nyinrättat  infrastrukturdepartement. Två områden som står inför stora samhällsförändringar, enligt statsminister Stefan Löfven. 

Isabella Lövin (MP) har utsetts till ny miljö- och klimatminister.

Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094